Tavastiviesti vko 6 2020

Tässä kirjeessä:
– POIKKEUKSIA KOKOUSAIKOIHIN VKO 6
– VANTAAN ALUELEIRI MUISKU20
– NOPPA & NAPPULA -KITT 10.3.
– EA-MAMMUTTI 27.3.-29.3.
– ERÄTAITO JATKOKURSSI 3.4.-5.4. (PÄPA)
– ERÄTAITO PERUSKURSSI 17.4.-19.4. (PÄPA)
– ERÄTAITO PERUSKURSSI 28.8.-30.8. (PÄPA)
– PARTIOVAKUUTUKSESTA JA TAPAHTUMIIN ILMOITTAUTUMISESTA

———————————–
POIKKEUKSIA KOKOUSAIKOIHIN VKO 6

Viikolla 6 ei ole kokouksia: Sudenpennuilla, Haukoilla, Puumilla ja Jellonilla

———————————–
VANTAAN ALUELEIRI MUISKU20 28.7.-4.8.

Ajankohta: 28.7. – 4.8. Pitkä leiri, 28.7. – 1.8. Lyhyt leiri (sudenpennut)
Paikka: Padasjoella, Palotaruksella
Kenelle: Kaikille
Ilmoittautuminen: viimeistään 17.3. osoitteessa muisku20.fi/ilmoittautuminen

Leirin hinta: (Tavastituet leirille ilmoitetaan,kun ne on päätetty)

 • Lyhyt leiri 100€ (sudenpennut)
 • Pitkä leiri 150€ (seikkailijat, tarpojat ja samoajat)
 • Pitkä leiri 90€ (vaeltaja, aikuinen)
 • Pitkä leiri 3-6v. 100€
 • Pitkä leiri 0-2v. 0€
 • Päiväleiri 25€/17€ (3-6v., vaeltajat ja aikuiset)

Muisku ’20 on Partiokannuksen ja koko Vantaan alueen partiolaisten yhteinen kesäleiri. Leiri järjestetään Palotarus-leirialueella Padasjoella, ja paikalle odotetaan yli 700 osallistujaa.

Leirille kutsutaan kansainvälisiä osallistujia. Muun muassa Partiokannuksen pohjoismaisista ystävyyskaupungeista kutsutaan osallistujia. Kutsuja leirille on lähetetty myös ranskalaisille ja belgialaisille partiolaisille.

Muisku20 https://www.instagram.com/p/B8BDXuBnGbE/
muisku20.fi

———————————–
NOPPA & NAPPULA -KITT 10.3.

Ajankohta: 10.3. klo 17.30-20.30
Paikka: Cafe Pähkinä, Lammaskuja 2, 01710 Vantaa
Hinta: 2 €
Kenelle: Tarpojat
Ilmoittautuminen: viimeistään 6.3. tavastit@gmail.com tai osoitteessa kuksaan.fi/33198
KUTSU

Ilmoittautuessasi kerro:
– Tapahtuma, johon ilmoittaudut
– Ruoka-aineallergiat
– Vanhempien yhteystiedot retken aikana

Lähde viettämään rentoa iltaa lautapelien pariin yhdessä muiden SVPR:n tarpojien kanssa. Luvassa lautapelejä laidasta laitaan, mainiota seuraa ja tietenkin hyvää ruokaa.

———————————–
EA-MAMMUTTI 27.3.-29.3.

Ajankohta: 27.-29.3.
Paikka: Kiljava leirikeskus
Hinta: 35 €
Kenelle: Tarpojat, kaikki yli 13vuotiaat
Ilmoittautuminen: viimeistään 29.2. suoraan kuksaan kuksaan.fi/33145

Kaikille yli 13-vuotiaille partiolaisille, jotka haluavat oppia ensiaputaitoja ja viettää mukavan viikonlopun partiomaisessa seurassa. Kurssilla käsitellään ensiaputaitoja SPR:n asettamien tavoitteiden mukaisesti ja käytännönläheisesti.

Kurssilla mahdollisuus suorittaa joko EA1 tai EA2, EA2:n esitietovaatimuksena on voimassa oleva EA1-kurssitodistus (todistus voi olla kurssihetkellä enintään 1kk vanhentunut).

Kurssilta saa SPR:n EA1- tai EA2-kurssitodistuksen, joka on voimassa kolme vuotta. Kurssitodistuksen saaminen edellyttää osallistumista koko kurssille, korvausmahdollisuutta ei ole.

Yhteiskuljetus lähtee Helsingistä perjantaina klo 18 ja paluu samaan paikkaan sunnuntaina klo 15. Yhteiskuljetuksen lähtöpaikka ilmoitetaan kurssikirjeessä.

———————————–
ERÄTAITO JATKOKURSSI (VAELLUS) 3.4.-5.4. (PÄPA)

Ajankohta: 3.-5.4.
Paikka: maastossa
Hinta: 17,50 €
Kenelle: Jellonat ja heitä vanhemmat
Ilmoittautuminen: viimeistään 29.2. suoraan kuksaan kuksaan.fi/31258

Erätaito II (jatkokurssi) sisältää vaeltamisen perusteet. Kurssi koostuu kaupunki-illasta (maanantai 30.3.) ja viikonlopun kurssista (3.-5.4.).

Kurssi soveltuu parhaiten niille, joilla on retkikokemusta ja jotka ovat kiinnostuneita vaeltamisesta. Kurssin tavoite on oppia vaeltamaan turvallisesti. Kurssin jälkeen kurssilainen tietää ja tuntee vaeltamisen perusteet ja osaa suunnitella vaelluksen.

Kurssilla harjoitellaan vaeltamista kevätolosuhteissa ja vaellusreitin suunnittelemista. Kurssilla tutustutaan muun muassa ruuan kuivaamiseen, pimeässä suunnistamiseen ja vaellusvarusteisiin.

Kurssilla opetellaan SP:n vaellus -koulutuksen sisällöt. Kurssin suorittaneella on mahdollisuus hakea kolme (3) opintopistettä omalta oppilaitokselta. Kurssin lähtövaatimuksena on erätaito I (peruskurssi) tai vastaavat taidot.

———————————–
ERÄTAITO PERUSKURSSI 17.4.-19.4. (PÄPA)

Ajankohta: 17.-19.4.
Paikka: maastossa
Hinta: 17,50 €
Kenelle: Jellonat ja heitä vanhemmat / syksyiselle Uudenmaan piirin peruskurssille pääsevät kaikki tarpojat
Ilmoittautuminen: viimeistään 29.2. suoraan kuksaan kuksaan.fi/32193

Erätaito I (peruskurssi) sisältää erätaitojen perusteet. Kurssi koostuu kaupunki-illasta (keskiviikko 15.4.) ja viikonlopun kurssista (17.-19.4.).

Kurssi soveltuu parhaiten niille, jotka kokevat tarvitsevansa opetusta ja harjoittelua peruserätaidoissa. Kurssin jälkeen kurssilainen tietää ja tuntee majoittumisen, tulenteon, retkiruuanlaiton ja suunnistuksen perusteet. Myös luonnossa olemisen yleiset niksit ja jokamiehenoikeudet tulevat tutuiksi.

Kurssin varuste- ja taitokoulutus vastaa sisällöltään SP:n retkeily – koulutusta. Kurssin suorittaneella on mahdollisuus hakea kaksi (2) opintopistettä omalta oppilaitokselta. Kurssille ei ole alkutietovaatimuksia.

———————————–
ERÄTAITO PERUSKURSSI 28.8.-30.8. (PÄPA)

Ajankohta: 28.-30.8.
Paikka: maastossa
Hinta: 17,50 €
Kenelle: Jellonat ja heitä vanhemmat / syksyiselle Uudenmaan piirin peruskurssille pääsevät kaikki tarpojat
Ilmoittautuminen: viimeistään 29.2. suoraan kuksaan kuksaan.fi/32194

Erätaito I (peruskurssi) sisältää erätaitojen perusteet. Kurssi koostuu kaupunki-illasta (maanantai 24.8.2020) ja viikonlopun kurssista (28.-30.8.2020).

Kurssi soveltuu parhaiten niille, jotka kokevat tarvitsevansa opetusta ja harjoittelua peruserätaidoissa. Kurssin jälkeen kurssilainen tietää ja tuntee majoittumisen, tulenteon, retkiruuanlaiton ja suunnistuksen perusteet. Myös luonnossa olemisen yleiset niksit ja jokamiehenoikeudet tulevat tutuiksi.

Kurssin varuste- ja taitokoulutus vastaa sisällöltään SP:n retkeily – koulutusta. Kurssin suorittaneella on mahdollisuus hakea kaksi (2) opintopistettä omalta oppilaitokselta. Kurssille ei ole alkutietovaatimuksia.

———————————–
PARTIOVAKUUTUKSESTA JA TAPAHTUMIIN ILMOITTAUTUMISESTA

Tässä vielä kertauksena. Jäsenmaksunsa maksaneilla partiolaisilla on toiminnan vastuu-, tapaturma- , matkustaja-, matkatavara- ja matkavastuuvakuutus LähiTapiolassa.

Ilmoittautumiset kaikkiin partiotapahtumiin ovat sitovia. Tapahtuman järjestäjä / Lippukunta veloittaa osallistumismaksun ilmoittautumisten mukaan, jos ilmoittautumista ei peruta ilmoittautumisajan aikana.

Mikäli osallistuja sairastuu tai on muuten estynyt osallistumasta tapahtumaan, tulee hänen maksaa osallistumismaksu ja hakea korvausta partiovakuutuksesta. Partiovakuutus korvaa, mikäli edellytykset korvaukselle täyttyvät.

Tee vahinkoilmoitus
Ilmoituksen vahingosta voi tehdä vaivattomimmin lahitapiola.fi-sivuston kautta tai puhelimitse numerossa 09 453 2316 (ma-pe 8-17). Tehdessäsi vakuutusilmoituksen tarvitset seuraavia tietoja:

 • vakuutuksenottaja: Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry (y-tunnus: 0202252-9)
 • korvauksensaajan tiedot, eli kenelle ja mille tilille korvaus maksetaan
 • aiheutuneet kulut (Säilytä alkuperäiset hoitokulutositteet itselläsi vuoden ajan. Tositteet pyydetään vakuutusyhtiöstä erikseen, jos sellaisia tarvitaan.)

Vahingon sattuessa korvausta haetaan ensisijaisesti vakuutetun omasta, mahdollisesta henkilökohtaisesta vakuutuksesta.
Jäsenvakuutusten vakuutusnumerot ja vakuutuksenottajan y-tunnus

 • Tapaturma-, matkustaja-, matkatavara- ja matkavastuuvakuutus 353-4356413-6
 • Toiminnan vastuuvakuutus 312-0652320-V
 • Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n y-tunnus 0202252-9 (vahinkoilmoitusta varten)

EVP-vakuutus (EVP = ei vielä partiolainen)

EVP-vakuutus on voimassa Suomen Partiolaisiin kuulumattomilla henkilöillä partiotoimintaan tutustumisessa. Partiotoiminnalla tarkoitetaan toimintasuunnitelman mukaista toimintaa tai toimintaa, joka on lippukunnan, piirin tai keskusjärjestön johdon tiedossa.
Vahingon sattuessa toimi Partiovakuutuksen korvauksenhakuohjeiden mukaisesti, mutta ilmoita vakuutusnumeroksi 353-4658306-N

Lisätietoja vakuutuksista ja vahingoista

Vahinkoihin, korvauksiin ja vakuutusehtoihin liittyvissä kysymyksissä sekä neuvontatarpeessa käänny suoraan LähiTapiolan puoleen. Korvauspäätöksen tekee aina vakuutusyhtiö. Ohjeita löydät myös osoitteesta www.lahitapiola.fi/yritystenkorvauspalvelu tai soittamalla LähiTapiolan korvauspalvelun 09 453 2316.

Muissa partio- ja EVP-vakuutuksiin liittyvissä kysymyksissä lisätietoja antaa Panu Räsänen (panu.rasanen@partio.fi). Katsothan ensin, löytyykö vastaus kysymykseesi usein kysytyt kysymykset -sivulta.