Tuohitupa

Tuohitupa on Tavastien oma partiokämppä, joka sijaitsee Karkkilassa Vattolan alueella Rinnepelto nimisellä tontilla. Tontti on vuokralla Tavasteille Partiotuki Koivusissit ry:ltä.
Koivusisseillä oli taannoin suuret suunnitelmat kämpästä, jota varten oli tilattu suuret määrät hirsiä ja valettu kivijalkoja. Suunnitelmat ja lippukunta kuitenkin lyhistyivät ja tontti jäi odottamaan seuraavaa käyttäjää.

Tavastien puolesta kämpän suunnittelu aloitettiin syksyllä 2009 ja rakentaminen keväällä 2010. Lattia, seinät ja katto nousivat ensimmäisen vuoden aikana. Kämppää on rakennettu hitaasti, mutta varmasti melkein kymmenen vuoden ajan talkoovoimin. Ulkopuolelta kämppä on valmis, mutta sisällä on vielä pientä tehtävää.
Kämpän pinta-ala on 21 m². Kämpän edustalla on puoliksi katettu terassi. Kämppässä on kaksikerroksinen laveri, jolle mahtuu 8-12 henkeä nukkumaan. Kämpässä on sähköt.

Alue ja rakennelmat

Rinnepelto tontti on pinta-alaltaan 1,34 ha. Alue on pääosin tiheään kasvanutta kuusikkoa ja lepikkoa, mutta käyttöaluetta laajennetaan jatkuvasti. Kämpän ja muiden rakennelmien ympäristö on harvennettua. Tontin poikki virtaa pieni metsäpuro, josta saa tiski- ja pesuvedet.

Tontilta löytyy kämpän lisäksi vanha navetta, ruoanvalmistuskatos, varasto, kaksi huussia, puuvaja, nuotiopaikka ja hirsilaavu. Navetassa säilötään ruoanlaittoon liittyvää kalustoa, varastossa muuta kalustoa. Hirsilaavuun mahtuu 7-10 henkilöä.
Sähköt tontille tuli kesällä 2022.

Kämpän vuokraus

Kämppää ja aluetta vuokrataan partiolaisille hintaa 75 €/vklp. Tiedustele lisää sähköpostilla tavastit@gmail.com

Kuvia kämpältä talvelta 2019