Ryhmät ja toiminta

Tavasteissa on mahdollisuus harrastaa partiota sudenpennuissa (7-9-vuotiaat), seikkailijoissa (10-12-vuotiaat), tarpojissa (13-15-vuotiaat) ja samoajissa (15-17-vuotiaat). Vaeltajat (18-22-vuotiaat) ja aikuiset johtavat ryhmiä, mutta heille järjestetään myös ajoittain jotain kivaa.

Sudenpennut

Sudenpennut ovat 7–9-vuotiaita partiolaisia, joiden ryhmää kutsutaan laumaksi. Sudenpentulaumaa johtaa akela. Akela on tehtävään koulutettu aikuinen tai vaeltajaikäinen. Akelana tehtäväsi on vastata lauman toiminnasta ja turvallisuudesta ja toimia esimerkkinä sudenpennuille.

Sudenpentuohjelma koostuu jäljistä. Sudenpentutoiminnassa ei kiristellä hampaita tai viritellä kisakamppeita, vaan nautitaan alkavasta seikkailusta. Leikeillä ja tarinoilla on olennainen rooli sudenpentujen maailmassa. Leikinomaisesti opetellaan yhdessä toimimista ja uusia taitoja. Viikoittaisten laumailtojen lisäksi sudenpennut tapaavat toisiaan retkillä ja muissa partiotapahtumissa, kuten kesäleirillä ja sudenpentujen partiotaitokilpailuissa.

Sudenpentuohjelmassa tehdään monipuolisia aktiviteetteja sisällä ja ulkona, kololla ja retkillä.

Laumat

pikkuhukat

Pehmotassut
Ma klo 17.00-18.30

Johtajat: Alisa ja Mikko

Keskiyön Ulvojat
Ti klo 18.15-19.45

Johtaja: Markus, Johanna, Viivi ja Sini

Huuto

Sudenpentujen huuto on lippukunnan huuto.

 

Seikkailijat

Seikkailijat ovat 10–12-vuotiaita partiolaisia. Seikkailijat kokoontuvat viikoittain 7–12 hengen vartioina. Vartiota johtaa vartionjohtaja ja vartionjohtajan apulaiset.

Seikkailijoiden perusohjelma kestää kaksi vuotta. Lisäksi on tarjolla ohjelmaa myös kolmanneksi vuodeksi. Kaksivuotinen perusohjelma koostuu tervetuloa-vaiheesta, neljästä pääilmansuunnasta ja Terve menoa – vaiheesta. Pääilmansuunnat sisältävät parikymmentä aktiviteettia. Perusohjelma sisältää paljon perinteisiä partio- ja retkeilytaitoja, joiden saloihin vihkiytyminen edellyttää usein ulos luontoon lähtemistä.

Seikkailijaikäiset ovat innokkaita ja neuvokkaita, ja niinpä seikkailijaohjelma on jo reilusti sudenpentuohjelmaa haastavampi monilta sisällöiltään. Lasten kasvaessa ja kehittyessä karttuvat paitsi tiedot, taidot ja kyvyt niin myös toiminnalle asetettavat tavoitteet.

Vartiot

Ahvenet
Ma klo 18.30-20.00

Johtajat: Jari ja Oskari

Huuto

Ahvenet on nopeita ja liukkaita!

Ketut

Ketut
Ti klo 17.00-18.30

Johtajat: Joonatan ja Kaarle

Huuto

Valkoinen on hännä pää,
eläin myöskin viekas tää.
Ketut pysyy kolossaan,
aina kello kahdeksaan!

Jellonat
Ke klo 18.30-20.00

Johtajat: Sofia ja Eeva

Huuto

Jellonat on tulta ja tappuraa!

 

Tarpojat

Tarpojat ovat 12–15-vuotiaita partiolaisia. Tarpojat toimivat viikoittain kokoontuvissa vartioissa, tytöt ja pojat omissaan. Vartiossa on 4–8 tarpojaa. Tarpojavartiota johtaa vartiojohtaja, jonka tukena toimii täysi-ikäinen luotsi. Tarpojaohjelma koostuu neljästä puolen vuoden jaksosta eli tarposta.

Vartiot

Anakondat
To klo 18.30-20.00

Johtajat: Kalle
Vartiossa on tilaa uusille tulokkaille.

Huuto

Viidakossa suhisee,
käärme kieltään lipaisee
sekä sihisee:
Anakondat!

Haukat

Haukat
Ke klo 18.30-20.00

Johtajat: Sofia, Noora ja Eeva
Vartiossa on tilaa uusille tulokkaille.

Huuto

Haukat liitää ilmoissa,
Haukat huutaa kimpassa,
Ha-Ha-Haukat!