Lippukunta

Partiolippukunta Tavastit ry on perustettu vuonna 1983.

Tavastit toimii Hämeenkylän kirkon alakerrassa omalla kolollaan. Tavasteja on lippukunnassa noin 100 ja he ovat Linnaisista, Vapaalasta, Varistosta, Askistosta, Hämeenkylästä, Pähkinärinteestä sekä Hämevaarasta. Tavastit kuuluvat Suomen Vapaa Partioryhmään (SVPR).

Lippukunnan toimintaa tukevat Fennia, Herkkupähkinä, First Out Oy, Lions Club Vantaan Pähkinärinne, Suomen Metsäyhdistys ry.

Lippukunnassa on kolme sudenpentulaumaa, kolme seikkailijavartiota, kolme tarpojavartiota ja kaksi samoajavartiota. Tavasteissa myös vaeltajat ja aikuiset osallistuvat ajoittain oman ikäkautensa partiotoimintaan. Sudenpenturyhmää kutsutaan laumaksi ja seikkailija- ja tarpojaryhmiä vartioiksi.

Jokaisella ikäkaudella on oma kokousilta kerran vikossa. Tavastit järjestävät omia retkiä ja leirejä sekä osallistuvat muiden partiotahojen järjestämille retkille, leireille ja tapahtumille. Tavastien jäsenille toiminnasta kertoo viikottainen uutiskirje, Tavastiviesti, jossa ilmoitetaan tulevista tapahtumista, mahdollisista kokousaikojen muutoksista ja paljon muuta.

Huivi ja partioasu

Tavastien vartiolaisten huivi on punavalkoinen, ja se ommellaan itse. Sudenpentujen huivi on sininen ja sen saa ostaa valmiina Scandinavian Outdoorista tai Partioaitasta. Partiopaita on Tavasteissa tytöillä sininen ja pojilla ruskea. Sudenpentujen partiopaita on tummansininen college.

Partiopaitojen merkkiohjeet

Kaikkien ikäkausien merkkiohje on nyt kätevästi yhdessä paketissa. Lataa se tästä.

Jos tarvitset apuja jonkun merkin kanssa mitä ohjeessa ei näy, kysy apuja ryhmän vetäjältä tai muulta johtajalta.

Huuto

Tatat-ta-ta-tat-Tavastit!
Hähäh-hä-hä-häh-Hämeenkylä!
V-A-N-T-A-A! Vantaa!