Tavastiviesti vko 40 2020

Tässä kirjeessä:
– PERUUTETUT KOKOUKSET VKO 39
– KÄSIENPESU JA TERVEYS
– PARTION JÄSENLASKUT KAUDELLE 2020-2021
– URBAANI KAUPUNKISUUNNISTUS 24.10.
– EA1-KURSSI 28.-29.11.
– PARTIOJOHTAJA-PERUSKURSSI (PJ-PK 7-2020)

———————————–
PERUUTETUT KOKOUKSET VKO 39

Viikolla 40 kokoukset on peruttu Haukoilta ja Puumilta. Seuraavat kokoukset ovat viikolla 41.

———————————–
KÄSIENPESU JA TERVEYS

Pesethän kätesi aina ennen ja jälkeen kokouksen sekä käytät kolon eteisestä löytyvää käsidesiä.

Kokouksiin ei pidä tulla sairaana tai jos tunteen olonsa nuhaiseksi tai muuten kipeäksi.

Ilmoitathan Tavasteille sähköpostilla mikäli lapsenne joutuu karanteeniin tai sairastuu, jotta voimme varoittaa muita ryhmän jäseniä mahdollisesta altistumisesta.

———————————–
PARTION JÄSENLASKUT KAUDELLE 2020-2021

Partion jäsenlaskutus kaudelle 20-21 on alkanut. Perheen ensimmäinen partiolainen (1-jäsen) maksaa täyden jäsenmaksun. Muut perheen partiolaiset maksavat alennetun jäsenmaksun (2-jäsen). Mikäli perheessä on useampi partiolainen, joka saa 1-jäsenen jäsenmaksulaskun, tulee lasku jättää maksamatta ja olla yhteydessä jäsenrekisterinhoitajaan Johannaan (johanna.ylander@partio.fi). Johanna korjaa jäsentiedot kohdalleen, jonka jälkeen teille lähtee uusi lasku. Sama pätee myös, jos perheen ensimmäinen partiolainen ei ole enää jäsen ja seuraava partiolainen saa kuitenkin 2-jäsenen laskun.

Lippukunnan uusilta jäseniltä toivomme saavamme ilmoittautumislapun mahdollisimman pian, jotta saamme jäsentiedot ajan tasalle ja mm. partiovakuutuksen voimaan. Mikäli lapsenne ei jatka enää tänä syksynä partiossa, ilmoitattehan siitä sähköpostitse.

Tiesittehän, että mahdollistaaksemme myös vähävaraisten perheiden lasten partioharrastuksen, on partion jäsenmaksusta mahdollista saada jäsenmaksuvapautus taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Vapautusta tulee anoa ennen jäsenlaskun eräpäivää ja anomuksen voi tehdä täysi-ikäinen partiolainen itse tai alle 18-vuotiaan tapauksessa huoltaja. Hakemuksen täyttämiseen tarvitset partioID-tunnukset (sama tunnus, jolla kirjaudutaan Kuksa-järjestelmään). Mikäli tunnusta ei vielä ole tai se on unohtunut, voi kääntyä jälleen Johannan puoleen.

Tietoa jäsenlaskuista ja jäsenmaksuvapautuksesta, sekä linkki jäsenmaksuvapautuksen anomiseen: https://www.partio.fi/partiolaiselle/jasenpalvelut/jasenmaksut-ja-laskutus/

———————————–
URBAANI KAUPUNKISUUNNISTUS 24.10.

Ajankohta: 24.10.2020
Paikka: Pääkaupunkiseutu
Hinta: 10 €
Kenelle: Seikkailijat
Ilmoittautuminen: viimeistään 30.9. tavastit@gmail.com

Vuoden 2020 Urbaani kaupunkisuunnistus on kaikille pääkaupunkiseudun seikkailijoille tarkoitettu tapahtuma, jossa liikutaan urbaaneissa maisemissa samalla suorittaen seikkailijaohjelman kotiseutu-taitomerkki.

Urbaani kaupunkisuunnistus järjestetään 24.10.2020 klo 10.00-17.00. Tarkka tapahtumapaikka ilmoitetaan osallistujille mahdollisimman pian.

Ilmoittautuessasi kerro:
– Tapahtuma, johon ilmoittaudut
– Ruoka-aineallergiat / erityisruokavalio
– Vanhempien yhteystiedot tapahtuman aikana

———————————–
EA1-KURSSI (Partiokannus)

Ajankohta: 28.-29.11.2020
Paikka: Partioasema
Kenelle: Samoajille ja sitä vanhemmille
Hinta: 25 € (sis. Tavastien koulutustuen)
Ilmoittautuminen: heti tavastit@gmail.com, kurssit ovat suosittuja ja täyttyvät nopeasti

EA1-kurssi on jokaiselle partiossa toimivalle vähintään 15-vuotiaalle tarkoitettu ensiapukurssi. Kurssilla käydään läpi ensiavun perusteet aina haavan sitomisesta maallikkoelvytykseen asti. Tämän kurssin käytyäsi osaat toimia hätätilanteessa kotona, tien päällä tai vaikka kesäleirillä.

Kurssin käynyt saa itselleen EA1-todistuksen, joka on voimassa 3 vuotta. Kurssitodistuksen saaminen edellyttää osallistumista koko kurssille, korvausmahdollisuutta ei ole. Vantaalaiset partiolaiset ovat etusijalla ilmoittautumisessa.

Kurssilla ei yövytä.

Ilmoittautuessasi kerro:
– Kurssi, johon ilmoittaudut
– Onko osallistujalla jo ennestään EA-todistus? Mihin asti se on voimassa?
– Ruoka-aineallergiat ja erityisruokavalio
– Kuvauslupa (kyllä/ei)

———————————–
PARTIOJOHTAJA-PERUSKURSSI (PJ-PK 7-2020)

Ajankohta: 28.10., 13.-15.11. ja 27.-29.11.
Paikka: Kiljavan Leirikeskus
Hinta: 55 € (sis. Tavastituen)
Kenelle: 18 vuotta täyttäneet
Ilmoittautuminen: omatoimisesti 30.9. mennessä kuksaan.fi/32492

Partiojohtaja-peruskurssi on peruspaketti kaikesta siitä, mitä itsenäisesti toimivan partiojohtajan tarvitsee tietää. Kurssin aiheina on johtaminen, partion arvot ja menetelmät, lippukunnan toiminta, turvallisuus partiossa sekä tapahtumien johtaminen. Lisäksi kurssilla nukutaan vähintään yksi yö ulkona, jonka aikana voi harjoitella peruserätaitoja. Kurssi tarjoaa näistä aiheista perusteet, joita pääsee syventämään jatkokursseilla kuten lippukunnanjohtamiskurssilla, pestijohtajakurssilla tai ohjelmajohtajakurssilla.

Kurssi suoritetaan osallistumalla alku-, ja lopputapaamiseen, kahteen viikonloppuun 13.-15.11 sekä 27.-29.11.2020, ja toteuttamalla omassa lippukunnassa johtamisharjoitus.

Tämän kurssin alkutapaaminen järjestetään 28.10.2020 ja lopputapaaminen maaliskuussa 2021.
Lopputapaamisen jälkeen voit anoa itsellesi partiojohtaja-valtakirjaa.