Tavastiviesti vko 22 2020

Tässä kirjeessä:
– PÄIN MÄNTYÄ 2020 -KESÄLEIRI 30.7.-2.8
– ETÄPARTIOPASSI
– KAUDEN PÄÄTÖS JA ANSIOITUNEET
– TAVASTIEN TOIMINTARATA
– TULEVIEN TAPAHTUMIEN PÄIVÄMÄÄRIÄ

———————————–
PÄIN MÄNTYÄ 2020 -KESÄLEIRI 30.7.-2.8. KAIKILLE!

Ajankohta: 30.7.-2.8.2020
Paikka: Tuohitupa, Karkkila
Kenelle: Kaikki Tavastit
Hinta: 35,00 € / hlö, Tarpojat 20,00 € / hlö
llmoittautuminen: 17.6.2020 mennessä tavastit@gmail.com

Tavastit järjestävät Karkkilan Tuohituvalla oman pienen metsäteemaisen kesäleirin heinä-elokuun vaihteessa. Lähtö on torstaina 30.7. klo 18.00 bussikuljetuksella, paluu sunnuntaina 2.8 .klo 14.00 kimppakyydeillä. Leirillä pääset mm. oppimaan metsänhoidon saloja ja puulajit juurista lehtiin.

Leiristä on tulossa hyvin samankaltainen mitä viime kesän Toteemi-leiri oli. Tällä kertaa vain olemme erittäin tarkkoja osallistujien hyvinvoinnista ja hygieniasta. Käsiä pestään vähintään 8 kertaa päivässä, jokaisen ruoan ja ohjelmanumeron välissä, ja käsidesiä on tarjolla reilusti. Desinfioimme myös säännöllisesti usein käytössä olevat esineet kuten hanat, tiskiharjat ja kauhat.
Koska teltoissa nukkuminen pitää toteuttaa väljästi, kaikki seikkailijat ja sitä vanhemmat osallistujat saavat halutessaan nukkua riippumatossa. Kannattaa varautua ostamaan puunhalaajat ja katos mikäli haluat asustaa puussa keinuen. Kysymme lähempänä leiriä miten osallistuja haluaa nukkua.

Mukaan pääsee enintään 50 osallistujaa. Korkeintaan 50 hengen partiotapahtumia voi järjestää 1.6. alkaen huomioiden tarkasti hygienia- ja turvallisuusohjeet. Mikäli ohjeistukseen tulee muutoksia, toimimme niiden mukaan.

Hinnat
Koko leiri (sudenpentu, seikkailija) 35 €
Koko leiri (tarpoja, puolipestissä) 20 €
Koko leiri (johtaja, pestissä) 0 €

Ilmoittautuminen
Kerro ilmoittautumisen yhteydessä seuraavat tiedot:

 • Osallistujan nimi
 • Ruoka-aine- ja muut allergiat
 • Muut terveydelle oleelliset tiedot
 • Osaako osallistuja uida (ei osaa / alle 100 m / yli 100 m)
 • Vanhempien yhteystiedot leirin aikana
 • Pystyykö vanhempi hakemaan sunnuntaina ja montako kyytiin mahtuu

Lisätietoa tulossa seuraavassa Tavastiviestissä. Mikäli kaipaat lisätietoa jo vähän ennakkoon, ole yhteydessä leirinjohtajaan:
Leirinjohtaja
Samuli Markkanen
puh: 0451534202
samuli.markkanen2000 at gmail.com

———————————–
ETÄPARTIOPASSI

Etäpartiopassin suoritti yhteensä 28 Tavastia. Hieno suoritus kaikilta! Syksyllä, kauden aloituksessa teitä odottaa Tavastien oma Etäpartio-merkki.

———————————–
KAUDEN PÄÄTÖS JA ANSIOITUNEET

Viime tiistaina pidettiin perinteinen kauden päätös hyvin turvavälien kanssa. Alla lista ansioituneista ja merkkien suorittaneista.
Merkit voi tulla hakemaan kauden aloitustapahtumasta syksyllä 18.8.

Lupauksen antaneet
Tarpojalupaus: Sini S.

Sudenpentujen jälkimerkit
Retki: Venla S., Elina L., Viljami A., Eetu K., Kalle K. ja Igor V.
Luonnontuntemus: Venla S., Elina L., Viljami A., Eetu K. ja Kalle K.

Seikkailijoiden ilmansuunnat
Länsi: Penni K., Liza P., Bella T. ja Vlada V.
Etelä: Penni K.

Tarpojien tarpot
Leiri: Emilia K.
Selviytyminen: Lucas S., Joachim S., Aleksi K., Ilmari W. ja Kaarle M.

Nahkalijat
40 km: Emma Huttunen
50 km: Katja Huttunen

Eräsusi – Jaetaan aktiivisesta osallistumisesta retkille, kilpailuihin ja leireille.
Oranssi: Sofia Pyhäjoki

Ylioppilaat ja ammattiin valmistuneet
Ylioppilaat: Kasper Laitinen ja Joonas Rekolainen
Ammattiin valmistunut: Santeri Kohonen

D-vartiomerkki
Sonja Annala
Perustelu:
Sonja on kunnianhimoinen ja sinnikäs johtaja, joka haluaa aina niin itse kuin ryhmänsä kanssa pyrkiä parhaimpaansa. Sonjalla on erinomaiset partiotaidot, joita hän jakaa eteenpäin ryhmien johtajana ja kaikissa mahdollisissa lpk:n tapahtumissa. Siihen voi luottaa, että Sonja on aina mukana järjestämässä ohjelmaa ja tekee sen vastuullisesti.

Veera Viljakainen
Perustelu:
Veera on erityisen vastuuntuntoinen johtaja, joka tarjoutuu aina pyyteettömästi auttamaan muita ja tekemään mitä tahansa tehtäviä lpk:n hyväksi. Veera kohtaa johdettavansa yksilöllisesti ja on aina lempeän kannustava. Veeran toiset huomioiva olemus vahvistaa ryhmän yhteishenkeä niin hänen johtamissaan ryhmissä kuin omassa samoajavartiossa.

Emma Huttunen
Perustelu:
Emma on idearikas, luova ja energinen johtaja, joka tarttuu loppumattomalla tarmolla aina uusiin tehtäviin ja on mukana lähes kaikissa lippukunnan tapahtumissa tartuttaen runsaasti positiivista energiaa muihinkin. Hän on tunnuksemme mukaisesti aina valmis uusiin seikkailuihin, oppimaan uutta ja kantamaan vastuunsa ja velvollisuutensa. Emma täydentää tyttöjen johtokolmikkoa sinnikkydellään ja nokkeluudellaan.

Onnea kaikille ansioituneille!

———————————–
TAVASTIEN TOIMINTARATA

Mikäli kaipaat tekemistä kesällä etkä ole vielä käynyt kokeilemassa meidän toimintarataa, kannattaa se käydä kokeilemassa. Rata toimii läpi kesän.

Olemme rakentaneet Actionbound-radan Hämeenkylän ja Pähkinärinteen alueelle. Radalla pääsee pohtimaan jokamiehenoikeuksia, kertaamaan ensiapua, tekemään taidetta ja paljon muuta. Radan voi suorittaa itsenäisesti tai perheen kanssa yhdessä.

Lataa Actionbound niminen ohjelma Googlen Play Storesta tai Applen App Storesta. Actionboundia käyttäessä pitää GPS-paikannus olla päällä, jotta ohjelma toimii oikein.

Tarvitset seuraavat asiat mukaasi

 • älypuhelin
 • itse tehty tai valmis kortti
 • maalarinteippiä
 • roskapussin
 • hanskat
 • vähän evästä ja juotavaa

Kortti jätetään Pähkinärinteen palvelutalolle ilahduttamaan sen asukkaita ja työntekijöitä. Korttiin voit piirtää jotain keväistä tai kesäistä tai jotain muuta kivaa. Voit halutessasi kirjoittaa korttiin kivan viestin heille. Kortti kannattaa tehdä ennen radalle lähtöä valmiiksi.

Lähtöpiste sijaitsee Hämeenkylän kirkon alapihalla. Kolon ikkunasta löydät lapun, jossa on skannattava QR-koodi. Skannaa se Actionboundin skannerilla. Skannauksen jälkeen toimi ohjeiden mukaan.

Maali sijaitsee Pähkinärinteen palvelutalolla. Radan suorittamiseen menee noin 1,5-2 tuntia.