(1943 – 2006)
Kari K. Laurla eli K2V oli intohimoinen heraldikko. Hän suunnitteli urallaan yli 60 lippua, yli 160 vaakunaa ja viitisenkymmentä Ex libristä. Hän toimi Suomen Partiolaisten tunnustoimikunnassa, oli perustamassa Partioheraldikkoja ja toimitti Liehuvat värit -lehteä vuodesta 1970 alkaen. Hän tuki vuonna 1991 Karjalan Partiolaiset-järjestön perustamista Karjalan tasavaltaan kouluttaen järjestölle partiojohtajia.
– Partiowiki –
Kun pienet sudenpennut kysyivät, mistä nimi K2V tulee, oli vastaus aina sama: Kuinka Vatsanne Voi?
KARI K LAURLAN PARTIOANSIOLUETTELO (Kari K. Laurlan koostamana)
1940-luku:
- Vuonna 1949 liityin 6-vuotiaana Kankaanpään Niinisalossa toimineeseen poikalippukuntaan kolkkapojaksi.
1950-luku:
- Vuonna 1953 syksyllä liityin Helsingissä lpk Helsingin Kotkiin ja sen Ilvesvartioon
- Vuonna 1955 olin lyhyen aikaa Kettuvartion vja:na.
- Vuonna 1957 vaihdoin lippukuntaa ja liityin lpk Jyrin Sisseihin, joka oli ortodoksinen lippukunta. Olin siellä eräpoikavartion johtajana.
- Vuonna 1965 astuin suorittamaan asepalvelustani Vaasassa, niin perustin Vaasan ortodoksiseen seurakuntaan Vaasan Kävijät nimisen lippukunnan, jossa vedin sekä vartiota että sudenpentuja. Kirkkoherra oli lpkj ja saatuani pj-valtakirjan E-Pohjanmaan partiopoikapiiristä olin lpk:n ainut pj-valtakirjan omannut pj.
- Palasin Helsinkiin vuoden 1965 lopussa ja palasin samalla Jyrin Sisseihin.
- Vuonna 1966 liityin Pihlajamäessä toimivaan lpk Aarnikarhuihin, jossa toimin partio-osaston-johtajana.
- Vuonna 1967 minua pyydettiin Herttoniemessä olleen lpk Siilipartion lpkj:ksi ja näin ollen minusta tuli SiPalainen. Tuolloin vedin ensimmäiset partioleirini (talvileiri Ilomantsissa ja kesäleiri Raippaluodossa). Vuonna 1967 kävin myös Helsingin Partiopoikapiirin järjestämän pj-kurssin Nurmijärven Kiljavalla.
- Vuonna 1968 Suomen Partiotyttöjärjestö ry valitsi minut lippuasiantuntijakseen.
- Vuonna 1968 vaihdoin jälleen lippukuntaa ja liityin katoliseen lkp Sanctus Franciskukseen, joka toimi Meilahdessa. Sanctuksen aikana suoritin Gilwell-kurssin partiopoikalinjalla ja myöhemmin kävin vielä kolkkalinjan Gilwell-leirin.
- 1960-luvun lopulla olin jäsenenä HePP:n partiopoikajaostossa ja sen jälkeen 2 – 3 vuotta Heppu-lehden toimitussihteerinä.
1970-luku:
- 1970-luvulla toimin myös Suomen Partiopoikajärjestön partiopoikajaoston jäsenenä ja puheenjohtajana sekä kävin koulutusohjaajakurssin, saaden kolme virkanappulaa.
- Partioheraldikkojen perustamisen (1972) jälkeen PaHe:n hallitus toimi SPJ:n ja SPTJ:n yhteisenä tunnustoimikuntana. Toimin PaHe:n puheenjohtajana ja näin ollen myös tunnustmk:n puheenjohtajana.
- Vuonna 1972 perustimme lpk Sanctus Franciskukseen Magnus Tavastia-osaston Vantaan Häme- ja Koivuvaaraan. Olin toiminut lpkj:na ao. lippukunnassa vuodesta 1968 lähtien. Osaston nimeksi tuli myöhemmin Tavastit.
- Tänä aikana, kun tyttöjäkin tuli lippukuntaan, niin suoritin Töölön Partiotyttöpiirissä johtajatutkinnon (vastaten poikien Pj-kurssia) ja sen jälkeen SPTJ:n kolmiapilatutkinnon. Olen myös käynyt vierailevana apukouluttajana yhdellä ensimmäisistä Kolmiapila-Gilwell-leirillä.
- Olin myös Suomen Vapaa Partioryhmän Keskusvaliokunnan jäsenenä vuodesta 1971 lähtien. Toimin myös Ryhmän Repun toimitussihteerinä ja päätoimittajana sekä SVPR:n KV:n puheenjohtajana.
- Olen myös toiminut Pj-kurssien apukouluttajana ja vetänyt useita Vj-kursseja, leirejä, yms.
- Meidän johtajien ajettua alas lpk SaF:n, niin siirryimme Konalaan vuonna 1976 ja puhalsimme vanhan lippukunnan henkiin. Näin minustakin tuli lpk Jeanne d´Arc ry:n akela ja kalustonhoitaja. Toimin myös SP:n Karelia-leirillä uskonnollisessa toimikunnassa ja liputuksesta vastaavana.
1980-luku:
- Vuonna 1983 perustin lkp Tavastit Vantaan Hämeenkylään, jossa toimin aluksi lpkj:na ja sittemmin VJN:n vetäjänä ja akelana sekä yliakelana.
- Ritariston perustamisen yhteydessä toimin aluksi lippukunnanjohtajan ominaisuudessa suurmestarina ja sittemmin airuena.
- Miilu-leirillä toimin samoissa tehtävissä kuin Kareliallakin.
- Ensimmäiset yhteydet loin 1980-luvun lopussa perustamamme Partiolaisten Heimoliiton puitteissa Unkariin ja Viroon.
1990-luku:
- Vuonna 1990 yhteydet Viroon paranivat ja olin yhteydessä ja auttamassa Eesti Gaidide Uhendusta ja Meritähed lippukuntaa. Minulla oli myös yhteydet Eetsereihin.
- Olen saanut EGU:n partiojohtajamerkin. Olin yhteydessä myös Venäjän Karjalaan ja olin vetämässä (kurssin johtajana) Karjalan partiolaisten ensimmäistä partiojohtajakurssia.
Saamani partioansiomerkit:
- Suomen Partiopoikajärjestön pronssinen ansiomitali
- Suomen Vapaan Partioryhmän ansiomerkki 1972
- SVPR:n Kuparinen kiitollisuudenmerkki 1974
- SVPR:n hopeinen kiitollisuudenmerkki 1985
- SVPR:n kultainen kiitollisuuden merkki 2002
- Partioheraldikkojen hopeinen risti
- PaHe:n kultainen risti smaragdilla
- PaHe:n taideristi
- Huuvarin Haukkojen ansiomerkki
- Partioheraldikkojen kunniajäsen 2002